Konsultation

Nu sitter jag åter hemma och har konsultationen avklarad. Det var så pirrigt och jag var så orolig för att jag och Cosmo inte skulle komma överens om vad som skulle vara fint på mig. Men det gjorde vi!

Besöket på Citadellklinikens mottagning i Malmö började med att jag träffade en helt underbar sköterska vid namn Ing-Britt. Ing-Britt ville veta längd och vikt på mig och jag passade på att fråga om det mot all förmodan fanns någon avbokningstid jag kunde norpa, men det fanns ju såklart inte. Vi gick igenom lite annat innan jag fick gå och sätta mig i väntrummet och vänta på att Cosmo skulle ta emot mig på sitt kontor.

Som tur var så var jag ca 20 minuter tidig så jag hann med att träffa Ing-Britt i lugn och ro OCH gå på toaletten och tömma blåsan (välbehövligt!) innan det var dags att kliva in på Cosmos kontor. Han började med att ställa olika frågor om bl a allergier och rökning och jag fick gott svara ‘nej’ på alla dessa.

När alla frågor var avklarade var det dags att blotta sig, tröjan skulle av och han skulle mäta och bedöma. Tydligen har jag en ”väldigt fin symmetri och bröstform”, trots storleksskillnad. Mitt vänstra bröst är en aning större med sina 175cc och det högra snäppet mindre med 150cc men det är inget varken jag eller sambon lagt märke till. Från halsgropen var det 17 cm till båda bröstvårtorna och 18 cm emellan dem. Mina bröst var 12,5 cm i diameter och när alla dessa mått var klara var det dags för det roligaste: provning av implantat.

De första två storlekarna jag fick prova var 350cc och 400cc och jag slogs direkt av hur små de kändes! Bytte ut implantatet på 350cc mot ett 440cc och nu började det att likna något! Däremot kände jag fortfarande att det var liite för lite. Ristestet hemma var inte alls som implantaten och jag blev lurad till att tro att 400cc var mycket större än det är.

Han tittade på mig, log och sa att 440cc är ett stort implantat varpå jag svarade att jag inte alls är rädd för stora bröst. Han tyckte det var bra att jag var rakt och ärlig med det jag vill. Det enda jag är rädd för är att det ska se onaturligt stort ut och han menade på att jag kunde bära upp 440cc i och med att jag har lite rumpa (första gången jag sett det som en fördel), så det kommer inte att se onaturligt ut. Jag frågade om det var omöjligt med något större och han tyckte att jag kunde ta ett implantat med högre projektion och på så vis få lite extra cc (i det här fallet lite extra ”put”) med samma diameter. Jag frågade flera gånger om att det inte kommer att se dumt ut och han försäkrade mig om att det kommer att bli jättebra, såvida det är stora bröst jag vill ha. Vilket det är! Och jag tror honom, så mycket som jag läst om honom så vet jag att han inte utför en operation han inte tror kommer att få ett bra slutresultat. :)

Det hela slutade med att jag valde implantatet Perthese 550 (Ultra-high profile) 485cc! 485cc, shit! Det trodde jag aldrig. Jag som varit så nervös, och till och med drömt mardrömmar om att Cosmo inte vill sätta mer än 300cc i mig, och att jag ska bli besviken över att jag inte kan få de implantat jag önskar. Haha. Nu efter att ha träffat Peter så känner jag än säkrare att det är under hans kniv jag ska lägga mig, han hade stenkoll och jag känner mig trygg i mitt val av kirurg.

Jag ändrade min preliminära operationstid till en bokad operationstid och passade även på att boka tid för återbesök samtidigt så att jag kunde boka alla tågbiljetter redan nu, vilket jag har gjort tidigare ikväll. Perfekt!

Dessutom fick jag mig en annan glad överraskning! I början på juni höjdes priset på bröstförstoring till 42 000 kr men i och med att jag bokade redan i april så gäller det gamla priset, 38 000 kr. Hade ju iskallt räknat med det nya priset så det var verkligen en uppskattad överraskning.

Nu när biljetterna till både operationen och återbesöket är bokade, betalda och klara så har jag endast operationen kvar att betala för. Men fram tills dess får pengarna ligga i tryggt förvar på tuttkontot och bara vänta på att jag får hem min faktura, ungefär i mitten på augusti. :)

4 Responses to “Konsultation”


 1. 1 TwoNewBoobs juni 25, 2010 kl. 10:23

  Hej!
  Hur mätte dom hur mycket cc du själv hade på konsultationen ?
  Är det OK att jag länkar din blogg på min också? :)
  Kram

  • 2 Citadella juni 25, 2010 kl. 14:18

   Peter mätte inget utan det var enbart en uppskattning från hans sida. Jag tror inte att andra kirurger heller mäter det utan bara gör en uppskattning. :)

   Jadå, det är helt okej att du lägger till min blogg. Jag lägger även till din. :)

 2. 3 malin88 juni 27, 2010 kl. 20:20

  Låter som en väldigt lyckad konsultation :) Vad kul att ha kommit fram till storlek o allt och bokat operationen helt :) Blir spännande o se resultatet sen :)

  • 4 Citadella juni 28, 2010 kl. 00:32

   Ja, det var verkligen en lyckad konsultation. Det är riktigt kul att veta vad man har ”att vänta sig”, istället för att sväva i ovisshet om bl a implantaten. :)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Citadella

Citadella, en helt vanlig 20+ tvåbarnsmamma (-08 och -09) som äntligen gjort sin mycket efterlängtade bröstförstoring.

Klinik: Citadellkliniken
Kirurg: Peter Cosmo
Konsultation: 24 juni 2010
Operation: 30 augusti 2010
Återbesök 1: 9 september 2010

Perthese 550 (ultra-high profile)
Storlek: 485cc
Diameter: 12,6 cm
Projektion: 6,0 cm

Längd: 158 cm
Vikt: ca 48 kg
Mått under bysten: 69,5 cm
Tidigare BH-storlek: 70B (65C)
Nuvarande BH-storlek: 65H
Egen vävnad: hö 150cc, vä 175cc
Egen bröstbredd: 12,5 cm

Kvittrat

 • Jag vill ha större bröst. #storleksblind 7 years ago
 • Köpte 2 nya BH:ar på Change för 2 veckor sen. Just där & då var det en bra idé att gå ner en kupstorlek. Jag ♥ nipslip & dubbelbröst. Not! 7 years ago
 • Var inne på Change idag, min nya BH-storlek är 65H. Damn! 7 years ago

%d bloggare gillar detta: